Skybrudssikring af dit hjem eller virksomhed

Vi oplever oftere og oftere dage med kraftig regn og skybrud, og det kan være værd at overveje nogle lidt mere langsigtede løsninger og få foretaget en skybrudssikring, for så vidt muligt at undgå gentagne vandskader – især hvis man har en kælder. Man kan lave forskellige tiltag for at undgå de store vandmasser, men det er vigtigt, at man rådgiver sig med fagfolk, inden man går igang. Derpå sikrer man sig, at man får den rigtige løsning. Vi foretager skybrudssikringer af kloakker og nedenstående ses nogle af de tiltag, man kan gøre, for at sikre sig fremover:

Etablering af pumpebrønd til at lede spildevand fra afløb væk

kloakservices
kloakservices

Kilde: Bolius

En pumpebrønd opsamler spildevandet fra gulvafløbet og eventuelt toilet i kælderen. Pumpebrønden kan sikre, at vandet fra kloaksystemet ikke kan løbe ind i huset. Spildevandet bliver automatisk pumpet ud i kloaksystemet og væk fra dit hus. Hvis det regner så kraftigt, at der ikke er plads i kloaksystemet til spildevandet, kan pumpebrønden rumme spildevandet – indtil der er plads i kloaksystemet igen. Har du oplevet at få kloakvand op gennem et toilet eller afløb i din kælder, så kan etablering af en pumpebrønd være en god løsning. Et andet alternativ er et højvandslukke.

Installation af et højvandslukke, der kan forhindre kloakvand i at løbe baglæns i kloakken

kloakservices
Når det regner kraftigt, kan et højvandslukke forhindre, at vandet fra kloakken ude i vejen kan løbe baglæns i kloakrørene og op igennem afløbet i din kælder. Et højvandslukke kan således forhindre, at din kælder bliver oversvømmet. Er din kælder gentagne gange blevet oversvømmet, fordi der er kommet kloakvand op gennem afløbet i din kælder eller dit toilet, kan et højvandslukke være en løsning.

Etablering af faskine til at lede regnvand bort

kloakservices
kloakservices

Kilde: Bolius

En faskine er et hulrum i jorden, hvor regnvand fra taget ledes til og langsomt herfra synker ned i jorden. Hvis du gentagne gange oplever, at der er oversvømmelse på din grund på grund af, at kloaksystemet ikke kan lede vandet hurtigt nok væk, kan det være en god idé at etablere en faskine, så vandet kan ledes derhen.

Etablering af et omfangsdræn til at lede overskydende vand nede i jorden væk

kloakservices

Kilde: Bolius

Et omfangsdræn er en slags nedgravet tagrende langs med fundamentet og ydermuren på dit hus og leder overskydende vand nede i jorden væk fra huset. Hvis du kan se, at fundamentet på dit hus suger fugt til sig på grund af, at der er for meget vand op af huset, eller at der ligger klart vand på dit kældergulv efter perioder med kraftig regn, kan et omfangsdræn være løsningen. Et stort vandpres kan give skader på dit hus, og du risikerer desuden, at der kommer råd og svamp.

Vi samarbejder bl.a. med Kessel, der er førende inden for afledning af spildevand.​

Få et gratis og uforpligtende tilbud

Gratis og uforpligtende tilbud

Kontakt os på telefon  +4570700700, på e-mail: info@hovedstadenskloak.dk eller benyt nedenstående kontaktformular, hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker et tilbud.

slamsugning
Scroll to Top